GemeenteOpen Vld vraagt gratis gebruik containerpark na stormweer
De voorbije weken werd onze gemeente Kortessem, zoals tal van andere Limburgse gemeenten, tot tweemaal toe getroffen door noodweer waarbij tal van inwoners getroffen werden door schade alom aan woning en aangelegenheden.
Lees meer
 


Gebruikers culturele infrastructuur betalen rekening nieuwe drankenconcessie
Nadat wij eerder tal van onnauwkeurigheden hadden vastgesteld in de gunning van de drankenconcessie had de gouverneur de beslissing geschorst en het bestuur gevraagd om hun huiswerk opnieuw te maken. Uiteindelijk heeft het bestuur de nodige aanpassingen gedaan aan de punten toewijzing zodat wij...
Lees meer
 


CD&V/N-VA blaast koud en warm
Reeds drie jaar lang maakt het gemeentebestuur iedereen wijs dat het geld op is en dat er zwaar wordt bespaard. Dit terwijl wij tegelijkertijd, samen met u, het tegenovergestelde moeten vaststellen. In deze krant lichten wij een en ander toe.
Lees meer
 


Regelmatig onderhoud noodzakelijk
Het Hemelspark… een hemels project van de vorige legislatuur. Wat is het toch altijd heerlijk toeven geweest in de achterliggende weiden rond de Winterbeek in de Opeindestraat. ‘Ristkes’ vangen en dammen bouwen in de beek, vissen op de vijver van Nijs en wat later met familie en kinderen...
Lees meer
 


poort van Haspengouw is haar poort kwijt
Een tiental jaar geleden werd het kasteel de Fauconval prachtig gerenoveerd. Met de Koninklijke harmonie Sint Catharina en het Regionaal Landschap Haspengouw als voornaamste gebruikers, kreeg het gebouw een regionale uitstraling.
Lees meer
 


Gelijke behandeling van alle Kortessemse inwoners/verenigingen bij het huren van de gemeentelijke culturele infrastructuur op feestdagen."
In een recente folder van N-VA Kortessem stelde ik vast dat er een paasontbijt werd georganiseerd op maandag 28 maart 2016 in 't Vlierhof te Vliermaal. Er werd wijselijk niet vermeld op "paas"maandag 28 maart want paasmaandag werd eerder door het schepencollege opgenomen en goedgekeurd in de...
Lees meer
 


Extra speelweide Zammelen
Tijdens de gemeenteraadszitting van april keurde onze Open Vld-fractie het besluit van de kerkfabriek van Zammelen omtrent de aankoop van een perceel achter 't Zoalke mee goed.
Lees meer
 


moet de jeugd van Guigoven hun chiroheem zelf bekostigen?
Tijdens de gemeenteraad van april werd een budgetwijziging met daarin een doorgeeflening van € 500.000 aan de vzw Bra Chique door de meerderheid goedgekeurd.
Lees meer
 


Respect geschiedenis Lievehereboom ver zoek
Tot mijn grote verbazing zag ik vorige week dat er een nieuwe eik werd geplant naast de de stronk van de oude Lievehereboom.Gezien er nog steeds een volwaardige boom staat is er geen enkele reden om nu plots een nieuwe, dure, vreemde eik te planten. Vandaar mijn vraag tijdens de gemeenteraad.
Lees meer
 


Perstekst: meerderheid weigert fout van € 125.000 te corrigeren
Tijdens de bespreking van het budget 2016 in maart maakten wij de burgemeester er attent op dat de inkomsten van de huisvuilbelasting nog berekend waren op het tarief van € 111 in plaats van het verlaagde tarief van € 85 per gezin. Door deze fout werd het budget € 125.000, en het...
Lees meer
 

  Pagina 1 van 32 Volgende

Activiteiten
Website Igor Philtjens
Igor's persoonlijke website


Liberale Mutualiteit Limburg
De Liberale Mutualiteit is een organisatie voor...


Meer sites

Nieuws
Open Vld vraagt gratis gebruik containerpark na stormweer
Gebruikers culturele infrastructuur betalen rekening nieuwe drankenconcessie
CD&V/N-VA blaast koud en warm
Regelmatig onderhoud noodzakelijk
poort van Haspengouw is haar poort kwijt